vineri, 29 martie 2013

In ton cu machiajul

Pe George il cunosc de cand eram copii, de pe vremea cand eu jucam coarda si pititea, iar el ambala motorul Daciei si ii invata pe baietii vecinilor cum arata un motor si cum poate fi mentinut in forma cea mai buna.
De mic i-a placut sa isi bage nasul sub capota masinilor, sa vada cum au facut "buba" si sa le repare. Cand ma apropiam de el, simteam miros de benzina si de uleiuri. Apelau la serviciile lui toti vecinii si toti erau multumiti.
Probabil sotiei lui nu i-au placut aceste mirosuri, pentru ca George a incetat sa mai repare masini dupa ce s-a insurat. Insa nu si-a putut scoate din cap masinile. Cand vechea lui Dacie a fost dusa la fier vechi, pentru ca era intr-o stare jalnica (nu mai avea bancheta din spate, numerele erau prinse cu sarma, caroseria era plina de rugina, parca i s-a rupt o parte din suflet. Dar motorul, motorul era inca tanar, in putere. L-a pastrat ca amintire, in beciul de la subsol.
De atunci, George a schimbat vreo cateva masini, toate cumparate la mana a doua. Nu ma pricep eu prea bine (ca orice femeie), dar stiu ca a asezat in parcare, in locul Daciei, ba un Golf, ba un BMW, ba un Opel. Masini frumoase, elegante, care nu scoateau sunete stridente si nu faceau pene din metru in metru, dovada ca baiatul nu si-a uitat pasiunea, ca se pricepe sa aleaga. Cel putin aceasta este parerea mea si a vecinilor mei.
Vorbeam ieri, la o cafea, cu sotia lui si imi spunea ca vor sa isi schimbe iar masina, pentru ca li se mareste familia si au nevoie de un vehicul mai spatios, in care sa poata inghesui lucrusoarele unui bebelus si neaparat un scaun pentru el. S-au uitat pe autodel.ro, s-au ciondanit in privinta culorilor, a modelului, dar pana la urma i-a lasat lui mana libera sa aleaga masina, pentru ca el este cel care se pricepe la motoare.
Bine-nteles ca ne-am uitat si noi pe site, ca femeile curioase, in timp ce ne beam cafelele. La noi nu conteaza ce fel de jante are o masina, ce fel de tractiune sau ce putere la motor. Importanta este forma si culoarea masinii, care trebuie sa fie in ton cu machiajul si tinuta. :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu