joi, 28 martie 2013

Ospatul cainilor de companie


In orice familie un animal de companie este un nou membru declarat in gospodarie. Mie imi plac foarte multi cainii, altora pisicile sau zburatoarele sau chiar cine stie ce animalute inofensive de apartament.

In momentul in care ai un caine trebuie sa tii seama de rasa si cum anume trebuie ingrijit.
Unele rase au nevoie de o anumita ingrijire, conform stilului de viata. Unele trebuie tunse si ingrijite adecvat, unele au nevoie de mancare caini specifica. Cam toate au aceleasi tabieturi, sa zicem. Dar in mare te adaptezi chiar si psihicului lui, sau prin adaptabilitatea lui s-ar putea chiar el sa se adapteze si sa se muleze dupa noi. Dupa marturia multora, e cel mai fidel companion. E cel care te sustine moral si iti "zambeste" cand ai momente grele. E cel care se culcuseste langa tine recompensandu-ti grija fata de el, ceea ce mai rar vezi la oameni ca pot fi recunoscatori.

Cainii cu stapani, caci despre ei e vorba, au nevoie de o hrana specifica trebuind sa contina proteinele si caloriile necesare zilnice pentru o blana frumoasa, pentru un pedigree ales. Hrana este esentiala cum este si la noi, oamenii.
Acum, se gaseste sub forma de hrana uscata, bobite, cum spun haios unii; ambalata in pungi de cateva kg ajungand pana la 15 kg. Si aici sunt o multime de firme si marci producatoare de mancare de caini, intrecandu-se una pe alta in oferte, in ambalaje frumos colorate si in spoturi publicitare, unde cainii sunt vedete consacrate :)
Unele feluri de mancare sunt pentru juniori si adulti, avand chiar si pentru regimuri speciale in functie de recomandarile medicului veterinar. Ati auzit vreodata un caine sa tina regim? Ei, da, eu una am auzit ca poate avea restrictii la anumite feluri de carne si acum se gaseste sub forma concentrata cu diversi nutrienti suplimentari si placuti mirosului fin al cainelui. Unele sunt si pe baza de orez, daca i-ar da cineva orez unui caine cu siguranta va refuza, asa prin aceasta mancare de caine concentrata poate avea un meniu sanatos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu