joi, 4 aprilie 2013

Golful francezului

:-Hm...da... e totul aici, insa din nefericire aceste note se refera numai la capturarea si la felul de tratare a prizonierilor barbati. Se pare ca nu am insemnat nici o reglementare cu privire la femei. O dovada de neglijenta din partea mea."

"Se intoarse cu spatele si porni agale spre malul raului, iar Dona, ascunsa dupa stejar, se schimba de rochia de matase si o puse pe cealalta si rase in sinea ei, in timp ce buclele desfacute ii cadeau pe fata. Cand termina, ii dadu rochia de matase lui William, care, discret, isi ferea privirea dupa capetele cailor. "

"Dona il asculta si porni impiedicandu-se de stanci si de ierburile marine, cu micutul Pierre Blanc umbland repede si cu pasi marunti in spatele ei. Nu s-a uitat nici o clipa inapoi, peste umar, insa stia ca inotau toti spre corabie, ca vantul sufla din ce in ce mai tare, iar fluxul crestea cu iuteala. Isi ridica privirea, iar ploaia incepu sa cada in ropote dinspre sud-vest.'

Inca nu am citit Golful francezului, carte scrisa de Daphne du Maurier, deci nu va pot spune nimic despre ea, in afara de faptul ca cele cateva fragmente mi-au starnit curiozitatea. Ii voi face recenzia imediat ce o citesc.

Un comentariu: