joi, 11 aprilie 2013

Nucsoara

Nucsoara este samanta mare (aproape cat o nuca) a nucsorului, un arbust originar din India. Este utilizata ca si condiment. Se rade cate putin din aceasta samanta sau se cumpara direct macinata, sub forma de pulbere galben-maronie.
Mai putin folosita in tara noastra, nucsoara este un condiment cautat in alte zone ale lumii. Se adauga in prajituri, tarte cu fructe, dar si in varza, la piure, la tocanite, la mancarurile pe baza de branza, carne de miel, peste si fructe de mare. Eu i-am simtit aroma in pastele italienesti, gatite de Giovanna.
Uleiul de nucsoara este folosit pentru eliminarea parazitilor intestinali. Trateaza cu succes insomnia, mirosul neplacut al gurii si indigestia. ATENTIE: supradozajul poate fi fatal. Se pun 3 picaturi de ulei de nucsoara in putin vin sau lapte si se iau de 2 ori pe zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu