marți, 21 mai 2013

Cate ceva despre aur

Nu stiu cand s-au schimbat gusturile oamenilor, nu stiu nici ce anume i-a determinat sa renunte la placerea de a purta aur, in favoarea argintului. Poate de vina este viata tot mai grea, care le usureaza buzunarele imediat dupa
ce primesc salariul, poate si faptul ca multi se afiseaza ostentativ cu lanturile la gat si putini sunt cei ce vor sa le semene... Cert este ca putine persoane mai am in jur care sa recunoasca meritele acestui metal pretios de culoare galbena, din care, inca din vechime, oamenii si-au facut podoabe si monede.
Ma enerveaza faptul ca unii depreciaza aurul doar din cauza ca au aparut manelisti cu lanturi groase la gat, uitand ca dintotdeauna, in anumite culturi, banii de aur si lanturile au fost la mare pret.
Eu am avut prima pereche de cercei inca de la nastere. Imi amintesc de ei de parca abia i-as fi vazut pe etajera din baie. Aveau o toarta subtirica, din care pornea o bobita plina de aur, care stralucea in soare, dar si in oglinda din baie, cand ma admiram increzatoare. :) I-am vandut intr-o vara, pe la vreo 16 sau 18 ani, cand m-am decis sa imi cumpar motocicleta. Cred ca am mai povestit despre ei pe undeva.
Cu timpul, mi-am mai cumparat cateva perechi de cercei, mi-am cumparat bratari, lantisoare si alte bijuterii fine, toate din aur. Le purtam pe rand, ca sa nu atrag atentia asupra mea. Nu stiu cum s-a intamplat, dar nu am avut niciodata noroc de bijuteriile cumparate sau primite cadou. Pe unele le-am vandut, pe altele le-am amanetat in perioadele grele ale vietii, iar restul au disparut in mod misterios, parca luate de fantome. :))
O perioada mi-am spus ca nu mai vreau aur, ca si asa nu am parte de el si nu am mai cumparat. Dar tot eu mi-am spus ca aurul nu isi pierde valoarea, ca este o mica comoara pe care o ai in casa la vremuri grele. Si m-am decis sa cumpar aur, in primul rand pentru ca imi doresc sa imi fac pe comanda o pereche de cercei sau sa gasesc unii deosebiti, care sa le faca invidioase pe vecinele din bloc, iar in al doilea rand pentru ca am niste bani pusi deoparte, pe care vreau sa ii investesc in ceva sigur, care nu se va devaloriza maine sau anul viitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu