joi, 4 iulie 2013

Cu imprimanta la doctor

Auzeam des cuvantul imprimanta acum destul de multi ani, dar nu stiam exact ce este si cum arata. Aveam o idee vaga cum ca ar fi un aparat care extrage date din calculator si le imprima pe hartie, auzisem ca are
nevoie de reumplere cu tusuri, insa nu vazusem cum arata. Am profitat de momentul in care prietena mea si-a cumparat calculator si periferice, dupa cum le spunea ea, si am vizitat-o pentru a ma lamuri.
Avea camera plina de fire care se incurcau intre ele si ni se incurcau printre picioare, iar langa calculator erau cateva aparate cu destinatie imprecisa (in mintea mea). Nici Lavinia nu stia prea multe despre ele, in afara de faptul ca un om care vrea sa foloseasca calculatorul e musai sa aiba si imprimanta, boxe, tastatura, scaner, microfon etc. Plecam impreuna sa descoperim lumea moderna, lumea in care aparate micute si aparent fragile purtau informatii de tot felul, te ajutau sa vezi pana si ceea ce se intampla in celalat capat al pamantului,  sa auzi voci ale unor persoane necunoscute, aflate la mii de kilometri departare, ba chiar sa pui pe hartie de buna calitate imagini luate din calculator, poze cu tine si cei dragi, citate motivationale numai bune de lipit pe faianta din bucatarie. :)
Pe calculator mai umblasem, desi in scopuri deloc interesante. Dar acum stiam sa desenez un copac in paint, sa ma joc Spider Solitaire si devenisem experta la Zuma Deluxe, care imi rapea cel putin doua ore pe zi.
Si am pornit la treaba alaturi de prietena mea... Cu manualele de utilizare in fata, concentrate, incercand sa descifram termenii tehnici, montam imprimanta folosind schitele din manual, descarcam de pe telefon pozele facute cu o zi inainte si ne straduim sa le scoatem la imprimanta. Joaca asta ne place mult, mai ales ca au venit si copiii langa noi, curiosi si dornici sa invete.
Cu ajutorul nu stiu carui program, Lavinia adauga pozelor urechi de magar, pene ca ale amerindienilor, le incadreaza in inimioare sau printre flori. Ne amuzam vazand pozele din telefon ajunse pe hartie, iar copiii profita si le imbogatesc cu mazgaleli facute cu pixul, ca pe vremea cand eram la scoala si colegii murdareau manualul de istorie. Toata lumea rade, toti suntem veseli si dornici sa incercam mai multe. Raman cu impresia ca o imprimanta la casa omului este mai mult decat o placere, poate deveni chiar o necesitate.
Anii au trecut, am acumulat mai multe cunostinte si a venit momentul in care mi-am dorit o imprimanta pentru acasa. Aveam tot mai multa nevoie de ea. De ce sa ies din casa pentru a semna un contract, pentru a pune mana pe o harta, pentru a-mi rezolva diverse probleme, cand o imprimanta si un scaner imi puteau face viata usoara? Un prieten s-a oferit sa imi dea vechea lui imprimanta, care era defecta, dar putea fi reparata. Mi-am spus ca as putea face o incercare, mai ales ca cei de la service imprimante mi-au spus ca reparatia nu ar costa prea mult. In cateva zile am primit imprimanta, care arata de parca era nou-nouta si m-am folosit de ea pana mai zilele trecute, cand si-a dat obstescul sfarsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu