luni, 8 iulie 2013

Daca vrei sa infiintezi o firma

Inca de pe bancile scolii a visat sa fie propriul sau stapan, sa aiba propria firma si sa castige bani frumosi, care sa il scape de grija zilei de maine. Stia exact care va fi domeniul pe care se va axa pentru a-si implini visul
si nu ii pasa de ironiile colegilor, care ii spuneau ca nu toti pot ajunge patroni. Nu i-a pasat nici de reprosurile parintilor, care visasera ca fiul lor sa profeseze intr-un cu totul alt domeniu. Si-a vazut linistit de drum, convins fiind ca il va purta exact acolo unde dorea.
Dupa terminarea scolii, cu banii pusi deoparte si putin sprijin de la parinti, baiatul a incercat sa isi deschida firma mult visata. Abia atunci si-a dat seama cat de greu este. Birocratia de la noi omoara inca din fasa orice vis, orice speranta. Sunt atatea acte de pregatit, atatea drumuri de facut, atatea formulare de completat, atatia bani de aruncat pe diverse taxe, incat iti vine sa renunti la idee chiar inainte de a porni afacerea.
A stat la cozi interminabile pe la Registrul Comertului, unde a aflat, din vorba in vorba, ca exista firme ce te pot scuti de toate bataile de cap, contra unei sume oarecare. Baiatul a facut rost de adresa de internet a echipei care se ocupa de infiintare firme si a trimis un mail detaliat, in care explica cine este si ce asteptari are.
Avand ani de experienta in spate, cei din echipa i-au dat detalii despre problemele intampinate de cei care vor sa devina patroni, sa aiba propria firma. Baiatul a aflat ca firma respectiva putea rezolva toate urgent toate problemele, poate infiinta societatea dorita de el intr-un timp mult mai scurt, fara batai de cap si fara nervi.
La doar trei zile dupa discutie, baiatul era patron, avea firma lui si putea incepe afacerea. La fel ar trebui sa procedeze toti cei care nu se descurca prin hatisul legislativ, prin nebunia cu actele sau cei care doresc ca altii sa se ocupe de problemele ivite pe parcursul infiintarii unei firme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu