marți, 27 august 2013

Audit financiar

Lucrau de mult timp impreuna, trecusera prin bune si rele impreuna in acea firma, dar pana atunci nu li se intamplase ca peste cei care deja ii controlau sa vina din afara firmei persoane care sa ii ia la
intrebari, sa ii verifice atat de amanuntit si sa le deranjeze lucrurile cu care erau obisnuiti.
E drept, erau simpli muncitori si intotdeauna sefii considera ca problemele de la ei pleaca, insa ceea ce se intampla in acele zile le punea serios nervii la incercare. Pe la toate colturile se auzeau soapte, se vedeau persoane nemultumite si se dadeau verdicte in legatura cu neregulile ce vor fi descoperite, cu timpul pe care acea comisie il va petrece in firma.
Toata lumea va fi verificata, se auzea pe la colturi si toti stateau cu frica in san, priveau in stanga si in dreapta inainte de a face urmatorul pas. Se simteau in aer tensiunea, teama, incordarea. Directorul firmei angajase o echipa de servicii de audit financiar, pentru ca avea unele banuieli ca in firma s-ar petrece lucruri nu tocmai curate. Era banuitor cu toata lumea, de la vladica la opinca, dupa cum spune vorba romaneasca. Acestea erau barfele care circulau prin firma, zvonuri nefondate de fapt.
E drept ca dupa sedinta pe care a tinut-o directorul cu sefii de sectii si apoi sefii de sectii cu muncitorii, lucrurile au reintrat pe fagasul normal, atmosfera s-a detensionat, pentru ca echipa de audit care venise nu avea nimic cu nimeni, nu controla pe nimeni in portofel, ci doar verifica actele firmei. Cei care raspandisera zvonurile fusesera doar speriati de acel cuvant nou, audit. De fapt, firma angajase o alta firma sa se ocupe de contabilitate, o firma cu experienta si idei inovatoare, o firma care le putea aduce succesul sperat, ca pe o rasplata binemeritata dupa atatia ani de eforturi si asteptari.
Cam toate astea mi-au fost povestite de curand de catre o vecina. Sincera sa fiu, mare lucru nu am inteles, poate si pentru ca imi era la fel de necunoscut cuvantul audit, cum le fusese si lor. Am cautat in DEX si am aflat ca audit inseamna o functie de control si revizie contabila a unei firme, facuta de o firma competenta si independenta, care colecteaza si evalueaza probe pentru a-si forma o parere intre cele observate si criteriile prestabilite ale firmei controlate.
Si cum curiozitatea imi fusese deja starnita, am intrat pe un site care se ocupa de audit financiar si am citit cam toate detaliile legate de acest domeniu, lucru pe care va invit sa il faceti si voi, daca vreti sa stiti mai multe sau sunteti deja in cautarea unei firme de audit financiar. Linkul spre aceasta firma este putin mai sus in text.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu