miercuri, 7 august 2013

Fursecuri cu stafide

Este o reteta foarte simpla, care se prepara rapid. Eu fac des fursecuri cu stafide, pentru serile in care stam la televizor si chiar cand imi vin musafiri pe neasteptate si nu am nimic dulce cu care sa ii servesc.
2 oua, 2 cesti zahar, 2 cesti ulei, 4 cesti faina, 2 sticlute esenta de rom, 100 g stafide.
Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom cu o jumatate de ora inainte de a prepara aluatul de fursecuri. Dupa ce s-au inmuiat, stafidele se scurg si se lasa intr-un castronel.
Se bat intr-un castron cele doua oua cu zaharul. Cand acesta s-a topit, se adauga uleiul, apoi faina (cestile de faina sa nu fie pline ochi). Se adauga si stafidele, care au prins aroma de esenta de rom. Compozitia trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu smantana tare.
Se unge tava aragazului cu ulei si se aseaza, la distanta de 2 cm, cate o lingurita din compozitia de fursecuri. Puteti folosi formele pentru ornarea torturilor (acea pungulita cu capete in diverse modele). Deasupra fiecarei gramajoare se aseaza o stafida, pentru un aspect placut. Se tine in cuptor, la foc potrivit, doar cateva minute, pana cand fursecurile isi pierd aspectul lucios, prind o crusta si incep sa isi schimbe culoarea. Puteti verifica daca sunt gata incercand sa desprindeti un fursec din tava. Daca se dezlipeste usor, daca fundul fursecului este usor ingalbenit, fursecul este copt. Nu le lasati mai mult in cuptor, pentru ca se vor intari.
Se scoate tava din cuptor, se baga un cutit cu varful rotunjit sub fursec, pentru a-l ajuta sa se desprinda si se aseaza fursecurile pe un platou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu