miercuri, 7 august 2013

Medalioane din fimo

Fimo este un clei polimeric, o pasta pentru modelat, folosita tot mai des de catre micii producatori care vor sa aduca noutati pe piata artizanala. Desi la prima vedere pare un fel de plastilina, fimo se modeleaza mai greu,
abia dupa ce a fost framantata indelung, pana cand s-a inmuiat. In afara de acest aspect, materialul numit fimo, dupa modelare, dupa ce capata forma finala, trebuie neaparat "calit" precum otelul sau sticla, in cuptor, pentru a nu crapa. Este nevoie de un cuptor de aragaz, o jumatate de ora si o temperatura moderata spre mica, de circa 120 grade.
Exista pe piata sute de variante de fimo, in toate culorile posibile, ba chiar si cu sclipici, din care se pot face figurine de orice fel. Imaginatie sa avem, ca restul vine de la sine. Fimo, dupa prelucrare si calire, poate fi pictat sau impodobit cu diverse alte materiale, pentru un plus de eleganta.
Vreau sa va arat cateva modele de medalioane facute din materialul numit fimo, poate va vor ajuta sa va inspirati si sa creati noi modele unicat, pe care sa le purtati, sa le oferiti cadou sau sa le vindeti.
Modelul cu ghinde si frunze de stejar eu l-am facut din bucati de piele de diferite culori si a iesit atat de frumos, incat o prietena a fiului meu m-a rugat sa i-l ofer ei inainte de a apuca sa il fotografiez. Din pacate, fata nu mai este in tara in acest moment...
Ce vreau eu sa va spun este ca puteti face orice va doriti, daca lasati imaginatia sa se joace, daca va straduiti putin. Va puteti inspira de la altii, insa nu trebuie sa uitati ca modelele unicat sunt cele mai interesante, sunt cele care vor atrage privirile. Incercati sa nu copiati ceea ce vedeti la altii, ci doar sa va folositi de anumite idei pentru a va usura munca sau pentru a avea un punct de pornire.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu