duminică, 4 august 2013

Prajitura cu crema de lamaie

Pentru ca aceasta prajitura sa iasa perfecta, trebuie sa va miscati repede sau sa aveti pe cineva aproape, ca ajutor de bucatar, asta in cazul in care nu aveti patru sau mai multe maini. :)))
Pentru foi pe fundul tavii: 1 ou, 4 linguri de zahar, 4 linguri de ulei, 4 linguri lapte, 1 praf de copt, faina cata cuprinde pentru un aluat ca de taitei.
Se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se imparte in 3 parti, care se intind pe rand pentru a fi cat fundul tavii de la aragaz. Ungeti suprafata pe care intindeti foaia cu ulei. Tava intoarsa cu fundul in sus se unge  si ea cu ulei. Foaia de aluat se aseaza pe facalet, apoi se transfera cu grija pe fundul tavii.
Cuptorul trebuie sa fie incins, iar focul mare. Cand foaia incepe sa se ingalbeneasca, se scoate pe o planseta. Foile se vor coace foarte repede, asa ca trebuie sa le supravegheati permanent. In cateva minute de la scoaterea din cuptor, foile se intaresc. Sa nu va speriati. Crema le va inmuia.
Crema de lamaie: 450 ml lapte, 4 linguri faina, 4 linguri zahar tos, zeama si coaja de la o lamaie, 1/2 pachet margarina Unirea (la temperatura camerei), 4 linguri zahar pudra.
Se amesteca laptele cu zaharul tos si faina si se fierbe usor, la foc mic, asa cum fierbem budinca.
Se lasa putin la racit, apoi se adauga margarina frecata cu zaharul pudra. Se omogenizeaza amestecul, apoi se adauga zeama si coaja de lamaie.
Se aseaza crema rapid, cat este calda, peste fiecare foaie in parte, asa cum procedam cand facem tort. Se baga la frigider si se taie a doua zi. Avand margarina in compozitie, crema se mai intareste in frigider. Eu prefer sa tai bucatile de prajitura cu crema de lamaie in forma de romb. O puteti orna cu felii de portocala.
Foile pot fi umplute cu orice fel de crema.Eu folosesc de multe ori budinca din comert (2 plicuri de budinca sunt suficiente pentru aceasta prajitura cu foi pe fundul tavii).
Atentie! Nu va speriati vazand ca foile scoase din cuptor se intaresc. Ele vor deveni moi si pufoase de la crema calda asezata peste ele si de la racoarea din frigider.
Se poate intampla ca, din diverse motive, crema sa se taie. Cum reparam crema de prajitura taiata? O puteti repara punand-o la bain-marie, cu focul mic si amestecand cu telul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu