duminică, 18 august 2013

Sarutand broscoiul

Sunt povesti in care fata cea cuminte, buna si frumoasa ajunge la un moment dat sa fie pusa in situatia de a saruta broscoiul cel urat. In bunatatea ei fara de margini, niciodata tanara nu tine cont de hidosenia
broscoiului si, plina de curaj, ii ofera sarutul ei. In acea clipa broscoiul, scapat de vraja aruncata asupra lui de zana cea rea, se transfoma inr-un print frumos si o cere pe fata de sotie.
Impresionant pentru copilele care citesc povesti, dar si daunator pe termen lung. Fetele cresc, ajung domnisoare si incep sa sarute tot felul de broscoi dezgustatori, sperand ca ei se vor transforma in printul din poveste. Realitatea le va contrazice de cele mai multe ori. Chiar si cand apar iluziile optice, cand broscoiul pare sa poarte pe cap o viitoare coroana, totul este un fals.


Stiu, este foarte greu sa nimerim inca de la primul sarut broscoiul care se transforma in print! De cele mai multe ori, sarutam o multime de urati pana cand il gasim pe printul visurilor noastre. Cu fiecare nou sarut dat la intamplare, pierdem ceva din inocenta si frumusetea tipic feminina. Pierdem si din bunatatea cu care natura ne-a inzestrat. Cel mai grav este ca ne pierdem speranta si increderea.
Ce face o femeie cand isi pierde increderea si speranta?
Uneori, femeia fara speranta se inchide in sine si in casa, refuzand sa se mai uite in jurul ei, refuzand sa mai astepte ceva, refuzand sa mai viseze. Nu se mai iubeste prea mult, nu se mai ingrijeste de trup si de suflet. Fara incredere si speranta, isi pierde curajul, isi pierde puterea si se lasa biciuita de vantul nepasarii.
La polul opus va fi femeia care, fara incredere si speranta, se va arunca mereu in bratele pofticioase ale barbatilor, sperand ca astfel sa isi recapete increderea, sa isi dovedeasca feminitatea. Mare greseala! Cu fiecare nou broscoi pe care il va saruta, stima de sine ii va scadea drastic, la fel si respectul celor din jur si se va trezi la un moment dat singura, vlaguita si tot fara speranta.


Care ar fi solutia?
Desi ne traim vietile intr-un ritm ametitor, lucrurile cu adevarat importante trebuie sa le facem pe indelete, cu rabdare si intelepciune. Barbatul care ne vrea alaturi la bine si la greu ne va astepta, chiar daca nu il vom saruta din prima zi. Sau poate tocmai pentru ca nu il vom saruta din prima zi.

2 comentarii:

  1. Vienela, exemplele care ni le dai tu nu par încântătoare nici de o parte, nici de alta. Am sărutat prea mulţi broscoi, dar totdeauna l-am aşteptat pe al meu: ăla potrivit şi simplu, cu datele asemănătoare mie. Am stat şi in casă, dar eram mai ingrijită şi mai frumoasă chiar şi decât eram acum...cu broscoi la purtător. Cât despre ce visăm şi ce avem, e discutabil. Lumea devine din ce in ce mai atrasă de prinţi, broscoi, păpuşi siliconate, telefoane şi maşini. Brrr...da, nu-mi place...

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata, am ajuns și eu ! Mulțumesc pentru inscrierea in blogroll, , te voi trece și eu la mine. Chiar intenționam asta ieri, dar m-ai derutat cu articolul ala...
    In ceea ce priveste broscoiul, cred ca greseala este ca femeile asteapta ca broscoiul sa se transforme in print. In viata reala nu se intampla de-astea. Care e broscoi, broscoi ramane, asa ca trebuie deschisi bine ochii inainte de a-i da sarutul !

    RăspundețiȘtergere