sâmbătă, 7 septembrie 2013

Cum conving copilul sa manance

Unii copii sunt simandicosi, refuza hrana data de parinti, refuza anumite alimente si dau mari batai de cap celor care se ocupa de ei. Nu este deloc placut sa vezi ca incerci sa iti imbii copilul cu tot ce este mai bun si
mai sanatos si el refuza.
Nepotul meu, baiatul surorii mele, putea fi convins doar prin puterea vorbelor si a exemplului. Doar daca ne vedea pe noi mancand un anumit aliment, daca ne auzea laudandu-l, manca si el. Fiecare masa a zilei era un calvar pentru cei care se incumetau sa il hraneasca. Nici avocatii nu pledeaza la bara asa cum pledam noi la masa.
Baiatul meu nu se lasa pacalit de nici o vorba, de nici o lauda. Reuseam sa il conving sa incerce alimente noi pregatindu-le in mod spectaculos, facand o poveste in farfurie, ornand fiecare farfurie si chiar cerandu-i sa ma ajute la decorarea mesei. Stofa de artist, imi vine sa spun! :)
Asadar, daca aveti un copil mofturos, care de multe ori refuza mancarea, puteti incerca sa il pacaliti mancand alaturi de el si laudand bucatele, puteti orna farfuria din care mananca sau ii puteti cere chiar lui sa faca acest lucru. Pentru inceput, va pot da doua idei. Nimic greu de facut, dar care poate avea rezultate uimitoare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu