luni, 16 septembrie 2013

Despre cercei si feminitate

Daca la 18-20 de ani adoram cerceii lungi, care sa atraga privirile, pe masura ce timpul a trecut gusturile mi s-au schimbat, am fost atrasa de alte idei, de alte modele. As putea spune ca viata m-a slefuit, mi-a slefuit
gusturile si m-a facut sa inteleg ca frumusetea vine din interior, ca o bijuterie nu trebuie sa fie ostentativa, ci doar sa completeze ceea ce natura, in darnicia ei, ne-a oferit.
Nu bijuteriile masive ne asigura frumusetea, nu ele ne fac sa fim seducatoare in ochii barbatilor, ci simplitatea, naturaletea, calmul interior. Stiu, vi se vor parea doar cuvinte asternute pe foaie, dar incercati sa va uitati in jurul vostru si sa comparati o fata simpla, modesta, linistita, cu una machiata strident, cu multe bijuterii ostentative si atitudine sfidatoare?
Care dintre ele credeti ca va fi respectata? Care dintre ele credeti ca va fi aleasa ca partenera de drum lung? Niciodata cea care a umblat prea strident imbracata, coafata, machiata! Niciodata!
Cerceii ne scot feminitatea in evidenta, insa noi trebuie sa decidem cat vrem sa se vada din frumusetea noastra si cat vrem sa ascundem atragand atentia asupra cerceilor si in general asupra bijuteriilor.
Astazi prefer cerceii mici, cat mai putin coloriti, eleganti, simpli, care sa nu atraga decat privirile foarte atente, care sa vina ca o completare a chipului, a parului, a mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu