vineri, 27 septembrie 2013

Hranirea cainelui

Pentru  un caine masa este cel mai important eveniment al zilei; trebuie sa fim foarte punctuali cu oferirea ei. Locul si ora stabilita pentru hrana vor respectate cu strictete. Cunoscand si fiind obisnuit cu o ora fixa pentru
primirea hranei, el va fi in restul zilei linistit, ceea ce nu se va intampla daca vom da de mancare cainelui la intamplare. La cainii maturi, se stabileste ora de masa in functie de programul nostru si de cel al cainelui, daca avem de-a face cu un animal de paza sau care are de indeplinit anumite munci. Cel mai indicat este inainte de plimbarea de seara, pentru a permite o digestie placuta.
Deindata ce s-a obisnuit cu programul de hranire, nu trebuie sa mai primeasca nimic in afara lui. Se va evita cu orice pret sa mai ciuguleasca cate ceva de la masa stapanilor sau sa i se ofere cate un supliment ori de cate ori se mananca in casa. Astfel i se poate controla cantitatea de alimente consumata si nu se va invata cu cersitul, un obicei urat si totodata daunator sanatatii cainelui, deoarece solicita stomacul la repetate secretii gastrice.
Hrana cainelui trebuie sa fie alcatuita din alimente usor digerabile si consistente, intrucat stomacul cainilor este deosebit de sensibil si cu un proces lent de digestie. Digestia cainelui este in principal orientata pentru asimilarea carnii. Alimentele cu substante nutritive reduse sau care se digera greu nu sunt potrivite.
Astfel, daca pornim de la principiul ca baza alimentatiei normale a cainelui este carnea si ca daca aceasta este oferita in cantitati suficiente satisface toate necesitatile energetice si functionale, vom avea o imagine de cum trebuie inteleasa alimentatia cainelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu