joi, 24 aprilie 2014

Cum aleg un domeniu

Cu mare greutate am reusit sa ma lamuresc, acum doi ani, ce inseamna un domeniu, un server dedicat sau cuvintele web hosting. Nu pentru ca nu le-as fi cunoscut sau nu le-as fi putut traduce, ci pentru ca toate aceste notiuni imi erau straine si nimeni nu imi putea explica, precum copiilor de gradinita, ce sunt si la ce folosesc. Chiar si dupa ce am avut blogul meu pe .ro,
chiar si dupa ce am platit gazduirea, eu tot nu eram pe deplin lamurita cum functioneaza treburile si care e diferenta intre un blog gazduit gratis, cum este cel pe care scriu acum, si unul gazduit de o firma buna.

Voi, cei ce doriti sa va deschideti un blog, un site, un ceva pe internet, nu uitati regula numarul unu: totul incepe cu numele domeniului. Este absolut necesar sa alegeti un nume potrivit, pentru ca el va va fi emblema, el va va reprezenta si va ramane in memoria oamenilor. Cautati si alegeti un nume care sa vorbeasca scurt si clar despre voi, despre ceea ce veti scrie pe blog, despre ceea ce aveti de gand sa oferiti pe site. Nu alegeti nume de genul: xzgtwmfzx sau pisicel23, sub nici o forma.

Sa iti inregistrezi un domeniu este atat de simplu, incat pana si un copil o poate face. Trebuie sa alegi extensia care te intereseaza, extensie ce poate fi de felul .ro, .com, .net, .org, .info, .biz, .eu, etc. Dupa ce ati ales extensia dorita, trebuie sa verificati daca domeniul este disponibil. Sa luam un exemplu, ca sa intelegeti usor. Doriti ca domeniul sa fie albinuta.biz. Introduceti acest nume in spatiul destinat acestei activitati si apasati pe ”verificare”.

Inregistrare domenii - Namebox.ro


Al treilea si ultimul pas este sa rezervati domeniul, pentru a fi siguri ca nu vine nimeni in urma voastra sa il ia. Specialistii recomanda chiar mai mult de atat si eu inclin sa spun ca au dreptate. Daca ai o afacere, daca ai un brand de protejat si de ridicat, ideal este ca rezervi toate domeniile ce ii poarta numele, ca nimeni sa nu iti foloseasca numele brandului cu alta extensie. De exemplu, daca ai ales domeniul albinuta.biz, ideal ar fi sa rezervi si domeniile albinuta.ro, albinuta.com, albinuta.eu, etc. Pentru mai multe detalii, poate ar fi bine sa va aruncati un ochi pe articolul de pe wikipedia, http://ro.wikipedia.org/wiki/.ro,  si apoi sa discutati direct cu un specialist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu