luni, 18 august 2014

Nuevoie Acolo!

Faptul ca Maxine Jazz a avut curajul de a-si trada stapana ma face si pe mine sa recunosc, de bunavoie si nesilita de nimeni, ca pe Miti nu o mai strigam decat rar Miti. In rest, ea este Nuevoie Acolo si Nu Mai Musca. Nu stiu alte pisici cum sunt, dar eu, cand ma uit la a noastra, ma intreb mereu daca nu cumva sub blanita ei neagra se ascunde un pui de tigru ce va creste mare, mare, si va devora tot ce va prinde. Semne deja sunt...

Noi vrem sa o mangaiem, ea isi infige ghearele si coltii. Ne-am vazut nevoiti sa ascundem florile, caci ori se ascundea dupa ele, ori incerca sa se hraneasca din ele. Mai nou, a descoperit cada si chiuveta din baie, motiv pentru care gasim aparatele de ras ale baietilor prin sufragerie, sapunul pe hol, iar hartia igienica... Of, de ea nici nu vreau sa amintesc, pentru ca imi creste tensiunea... 

Tot de cateva zile, Nuevoie Acolo
isi baga labele in paharele cu apa, oriunde ar fi ele asezate "strategic". Nu stiu ce cauta in ele, insa o vad cum sapa cu eforturi demne de cauze mai bune. Azvarle apa in toate directiile, asa ca suntem nevoiti sa tinem departe de calculatoare orice pahar, cana, vas cu apa. Este atrasa de apa carbogazoasa. Urmareste concentrata cum urca bulele de aer la suprafata, iar cand procesul este aproape incheiat, vine domnisoara si arunca apa prin casa.

Inca nu isi recunoaste noul nume, Nuevoie Acolo! Cum sa o convingem sa raspunda la el? :))))

2 comentarii:

  1. Ce simpatica este,oare de unde a invatat ea sa muste? totusi tu striga in continuare ,poate, poate,ai noroc si raspunde :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ohoooo! Nu l-ai cunoscut pe Pufitica al nostru! Pufi e de la pufos si tica de la... ticalos! :) vorba vine, dar asa s-a comportat ani! La batranete s-a mai linistit! Alerga pe hol - e un hol lung - si la fiecare capat sarea pe zid sau pe usa - depinde de capat! Cand e inchis intr-o camera - in camera lor (a lui si a inca unuia, mai cumite) trage cu ghearele de coltul usii - a sculptat-o! A mancat o planta intreaga, pana sa ne dam seama ce se intampla cu aceasta! Rontaie petalele si frunzele chiar si azi! Mic fiind alerga si pe balcon, peste ghivecele mamei - si din cand in cand se auzea cate-un "poc" - stiam ca a mai spart un ghiveci (atunci le-a schimbat pe toate in ghivece din plastic); se lasa mangaiat o data sau de doua ori apoi jap cu gheara! Acum si-a mai schimbat atitudinea dar strainii de casa n-ar trebui sa se aventureze sa-l mangaie... Desi are loc amenajat special pt a-si ascuti/toci ghearele el prefera sa se agate pe marginea vreunui pat si sa "mearga" cu burta in sus, agatat... Mi-a ros firul de la mouse, a daramat boxele casetofonului, a dat cu ceasul in mine - aruncandu-mi-l in pat de pe noptiera doar pt ca mi-a fost lene sa ma ridic si sa-i dau mancare; scotea cartile din biblioteca dupa ce-si proba ghearele pe cotor... Si cate mai facea si mai face! Si e vorbaret de numa' numa'! Atata mai gangureste...! Iar cand vorbim la telefon trebuie sa nu fim in aceeasi camera cu el pentru ca nu ne da pace: miorlaie si gangureste si se gudura, si da cu labuta spre telefon... ! :) Mai am, dar ma opresc! :)
    Succes cu Nuevoie Acolo! Pufi stie acest nume de "nuevoie" si raspunde... asa cum stie el! Nuevoie e doar numele, deci e voie! :)

    RăspundețiȘtergere