sâmbătă, 13 septembrie 2014

Activitati distractive si educative cu Kaki.ro

Unii i-ar spune coincidenta, altii probabil ar sustine ca a fost mana destinului. In decurs de nici o saptamana, in cale mi-au iesit o multitudine de informatii despre jocul de airsoft, o transpunere in realitate a jocului Counter Strike. Apoi am gasit ideea unui prieten de a organiza niste cursuri de supravietuire pentru bloggeri, idee care m-a incantat peste masura, iar astazi am dat iar peste magazinul online Kaki.ro, magazin ce poate sustine, cu diverse produse specifice, atat un joc de airsoft, cat si un eveniment intre bloggerii ce vor sa invete tehnici de supravietuire in conditii deosebite (sigur, si multe alte feluri de evenimente). 



Entuziasmata, am discutat cu un bun prieten, ce momentan locuieste in Anglia, pentru a vedea daca mi-ar sta in putere sa organizez un eveniment pentru prietenii mei bloggeri. Imi doresc sa fie o activitate distractiva care sa ii tina pe toti "in priza", sa ii mobilizeze si sa le ofere amintiri de neuitat. Planul este simplu, insa mai am multe detalii de pus la punct. Prietenul meu detine un teren foarte mare undeva in judetul Buzau, intr-o zona aproape neatinsa de mana omului, incluzand deal si padure, camp deschis si pesteri. Ce poate fi mai atragator pentru niste oameni ce iubesc natura, ce vor sa isi petreaca timpul liber in sanul ei, invatand diverse tehnici de supravietuire si jucandu-se un joc interesant, eventual secondati de copiii ce astfel s-ar desprinde un timp de calculatoare si ar invata lucruri inedite?


Eu gandisem evenimentul pentru o singura zi, in care prietenii mei sa urce dealuri, sa faca diverse catarari, sa colinde paduri, sa caute comori folosind diverse indicii, sa invete cum se aprinde focul cu mijloace rudimentare, cum se poate face un adapost din putinile resurse disponibile in natura, cum sa recunoasca anumite ciuperci comestibile si altele de acest gen. Pentru toate aceste activitati, as fi avut nevoie de un Kit de supravietuire 5 in 1, care contine obiecte absolut indispensabile in astfel de situatii: fluier, oglinda, busola, cremene si cutia impermeabila de culoare portocalie, ce poate fi vazuta in orice conditii de la distante apreciabile. 


Mi-as mai fi dorit, pentru buna desfasurare a evenimentului, pentru o cat mai reala experienta, sa comand o plasa de camuflaj kaki, cu dimensiunea de 2 x 3 m, ideala pentru camuflarea masinilor, a cortului, a echipamentului sau chiar la camuflarea participantilor la eveniment. Aceasta plasa de camuflaj se cumpara cu geanta in care va fi inclusa, lucru ce ajuta la protejarea ei. Mi-am imaginat, pentru o clipa, cat de tare m-as distra cu prietenele mele bloggerite, stand ascunse prin padure, sub o asemenea plasa, aruncand in ceilalti cu coarne, alune sau orice alte fructe vom fi gasit. Vreau, vreau neaparat sa organizez asa ceva!



Prietenul meu, pe care il consider un adevarat vizionar, are planuri mult mai indraznete, ce presupun o mai mare implicare in organizarea unui astfel de eveniment. Mi-ar pune terenul sau la dispozitie, m-ar ajuta sa tin cursuri de supravietuire in padure, in pestera, in aer liber, ne-ar fi ghid pe toata durata evenimentului si s-ar ocupa de tot ceea ce inseamna logistica. Ideea lui este ca totul sa fie cat mai real, mai natural, incepand de la cazarea in corturi si saci de dormit, si pana la gatitul mancarurilor direct in aer liber, folosind produse "capturate" (cumparate) de la sateni. 

Considera ca pentru toate astea nu va fi de ajuns o zi, poate nici trei, asa ca ar vrea ca evenimentul sa se desfasoare pe o perioada de vreo cinci zile, iar eu ii dau dreptate. Un eveniment de o asemenea amploare trebuie organizat pe indelete, clar. Planul ar fi sa dam veste in tara, sa cautam sponsori care sa se implice in sustinerea evenimentului (nu cred ca ar fi foarte greu, caci multi isi vor dori ca numele firmei lor sa apara pe tot ceea ce participantii vor utiliza in cadrul actiunilor), sa atragem oameni din intreaga tara, fie ei bloggeri sau nu, sa avem standuri cu produse specifice activitatilor in aer liber, gen busole, saci de dormit, termosuri, amnar magneziu, binocluri, lanterne, lampi cu gaz si multe altele. 

Cel mai probabil acest eveniment va avea loc in vara anului viitor, timp suficient sa pun la punct fiecare detaliu si sa aflu pe ce anume ma pot baza in mod sigur, in afara magazinului online kaki.ro, de unde stiu ca pot fi cumparate foarte multe dintre produsele necesare organizarii activitatilor planuite. Ramaneti aproape!

2 comentarii:

  1. Susţin necondiţionat un asemenea plan! Şi aş participa cu bucurie, chiar de ar fi să vin pe jos! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincera sa fiu, nici nu ma asteptam la alt raspuns din partea ta. Nu ai avea cum sa lipsesti, tinand cont ca de la tine a pornit ideea. Gasim noi o masina sa te aduca... :)

      Ștergere