sâmbătă, 13 septembrie 2014

Cum ne petrecem timpul liber

In ultimii ani, celor mai multi oameni li se pare ca timpul liber a devenit o simpla amintire, ca traiesc tot mai in viteza si ca nu mai au cand sa se bucure de banii castigati, de beneficiile pe care miscarea in aer liber le ofera, de ceea ce lumea intreaga are frumos si sanatos. Poate ca, in parte, au dreptate. Dar sa nu uitam nici o clipa cat de mult timp pierdem in fata televizorului si/sau a calculatorului. Ati calculat vreodata? Totul tine in primul rand de puterea noastra de a ne organiza timp si, implicit, viata. Ce ar fi daca, incepand chiar de astazi, am decide sa petrecem cu o jumatate de ora mai putin in fata televizorului sau a calculatorului? Nu-i asa ca acest timp va fi un timp castigat?

Cate nu poti face intr-o jumatate de ora, daca alegi sa iesi la aer!
Ai putea sa citesti o carte pe o banca din parc, ai putea sa te plimbi cu rolele sau cu bicicleta alaturi de copii sau prieteni, ai putea alerga pentru a-ti tonifia organismul, ai putea inota la un bazin sau chiar intr-o piscina, ai putea chiar sa te plimbi pe bulevard, unde sunt mai multi copaci, daca nu te simti in stare sa faci eforturi sustinute in cadrul unor activitati sportive. Ai putea juca volei, baschet sau chiar fotbal. Ai putea, daca aduni mai multe jumatati de ora intr-o saptamana, sa te bucuri in weekend de o plimbare la munte, unde aerul este mult mai curat, unde organismul se poate bucura in voie de racoare si unde poti pune in miscare toate grupele de muschi, oferindu-ti astfel o portie zdravana de sanatate.

De ce mai esti inca pe blogul meu? De ce nu ai inchis calculatorul? Haide, nu mai sta pe ganduri! Ofera-ti timp liber, ajuta-te sa te pastrezi in forma si sanatos, bucura-te de ceea ce natura si joaca iti pot aduce in viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu