joi, 16 octombrie 2014

Oferte pentru revelion 2014 - 2015 in Egipt

Cand ma gandesc la Egipt, prin fata ochilor imi trec maiestuoase piramidele, cu misterul si farmecul lor aparte, ce vrajeste de atata amar de timp intregul pamant, profni si specialisti in diverse. Ma imaginez calare pe camila, strabatand desert, orase si piete aglomerate, pline de matasuri si mirodenii. Tot Egiptul imi aminteste de Cleopatra, de iubirile ei, de frumusetea pentru care si astazi este invidiata. Vad Egiptul ca pe o tara miraculos de frumoasa, o frumusete ce nu sta in cladiri de beton si sticla, o frumusete care nu cauta albul pielii sau goliciunea trupurilor imbracate in rochiile de seara cu care suntem noi obisnuite. Imi amintesc de o carte citita cu ani in urma, o carte despre fantome ce strabateau salile piramidelor, bagand spaima in niste copii. Pentru mine, Egiptul inseamna mister, inseamna dune de nisip, inseamna istorie, poveste si legenda. 

Nici eu nu stiu de unde mi-a venit in minte intrebarea: oare cum sunt iernile in Egipt, mai ales comparativ cu ale noastre? Cum ar fi sa aleg sa imi petrec un revelion Egipt 2014? Oare au si egiptenii propriile traditii de revelion, asa cum avem noi? Daca raspunsul este da, oare de cand dateaza aceste traditii si in ce constau ele? Intrebari grele, pentru care marele internet are putine raspunsuri, toate incomplete, nesatisfacatoare pentru un om curios, ce vrea sa invete mai multe despre lume. Poate ca cea mai simpla solutie ar fi sa imi fac o rezervare si sa petrec un revelion acolo unde curiozitatea mea innascuta ma cheama. As avea ocazia de a vedea cu ochii mei tot ceea ce frumosul Egipt traieste in noaptea dintre ani (2014-2015),
m-as bucura alaturi de locuitorii ce au privilegiul de a dormi la poalele piramidelor intreaga viata, am cunoaste pe viu viata cu aer de nisip si m-as intoarce sa va povestesc.



Planuisem sa inchiriez, impreuna cu cativa prieteni, o cabana la munte pentru revelion. Am fost de-a dreptul socati cand am aflat ce preturi practica pe la noi cabanierii, cat de avizi sunt de bani si cum isi trateaza clientii fara pic de respect. Acela a fost momentul in care mi-am spus, hotarata, ca este de preferat sa imi caut cazare la un hotel din Egipt, sa imi petrec revelionul in afara tarii, ca macar sa nu imi para rau de banii cheltuiti. Sincera sa fiu, prea multe despre orasele Egiptului nu stiam, asa ca am pornit in cercetare, pentru a afla unde ar fi cel mai potrivit sa petrec ultima noapte a anului. Primul lucru pe care l-am remarcat au fost numele. Usor de scris, greu de citit. Daca ma intreaba cineva unde vreau sa imi petrec revelionul, cum ii spun eu ca in Sharm El Sheikh, in golful Naama-Bay? Pare un amestec de engleza si altceva, dar ce locuri, ce splendori!



Hotel Novotel Beach Sharm El Sheikh este situat la 7 km de aeroport si are un aspect exotic, asemanator celor vazute prin filme. Renovat in anul 2003, varuit intr-un alb orbitor, cu o arhitectura specifica Egiptului, strajuit de acei copaci ce seamana cu niste umbrele inchise, hotelul Novotel Beach asigura camere confortabile pentru turisti (dispuse dupa cum urmeaza: 197 camere:143 camere standard (max. 2+1 pers. 33 mp), dintre care 10 camere conectate între ele,40 camere superior, 2 apartamente (dormitor, living, 2 bai, terasa), 6 apartamente junior, 6 camere familiale) si o minunata vedere spre mare. Da, m-am decis intr-o clipita. Daca ar fi sa nu fac revelionul in Romania, prima tara spre care s-ar indrepta gandul meu ar fi Egiptul. Primul loc din Egipt spre care mi-as indrepta privirea ar fi Hotel Novotel Beach Sharm El Sheikh.


Mai multe despre Hotel Novotel Beach Sharm El Sheikh puteti gasi aici http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297555-d300145-Reviews-Hotel_Novotel_Sharm_El_Sheikh-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu