sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Bosch Junior pentru puii de caine (talie mare)

Caini de talie mare sunt considerati cei care ajung, la maturitate, la o greutate de peste 25 de kilograme. Pentru a avea un animal de companie sanatos, grija pentru alimentatia lui trebuie sa inceapa inca din primele zile, din primele luni de viata, atunci cand puii se dezvolta intr-un ritm alert. Gandita special pentru puii de caine de talie mare, hrana uscata super premium Bosch Junior are un continut redus de proteina (24 % proteina), lucru care ajuta la prevenirea afectiunilor cu care s-ar putea confrunta cainii mai tarziu, in special afectiuni ale cartilajelor si ale articulatiilor provocate de cresterea rapida in greutate. La prevenirea acestor boli ale cainelui de talie mare contribuie extractul de midii si aportul optim de minerale.




Urmaresc destul de des reportaje despre caini de talie mare pe Animal Planet si ma ingrozesc de chinurile prin care trec unele dintre bietele animale la maturitate, din cauza ca sunt afectate de tot felul de boli ale articulatiilor. Tocmai din acest motiv este de preferat ca cei ce se decid sa isi ia un animal de companie sa se documenteze foarte serios inainte, sa stie exact care sunt bolile ce pot afecta sanatatea cainilor, pentru a preveni ceea ce este de prevenit. Fiecare rasa de caini se confrunta cu problemele ei, dupa cum stiu deja toti cei care au caine sau care s-au deranjat sa citeasca despre asa ceva inainte de a spune: da, imi doresc un caine, sa-mi fie prieten credincios si sa am grija de el atata timp cat va trai, sa ne bucuram unul de celalalt.

Specialistii recomanda tuturor sa nu isi ia din prima un caine de talie mare, caci lipsa de experienta poate influenta intr-un mod negativ dezvoltarea sanatoasa a animalului. La fel, este recomandat ca persoanele fara experienta sa aleaga mai degraba femela, nu mascul, pentru ca este mai usor de stapanit. Sfatul meu este sa nu va luati nici macar un hamster, daca nu va simtiti suta la suta capabili sa ingrijiti un animal, sa il hraniti corespunzator, sa il ajutati sa faca multa miscare, sa se joace si sa traiasca in conditii bune. Eu, de exemplu, am crescut mereu caini de talie mare, am invatat sa ii stapanesc, i-am ingrijit si le-am oferit o viata placuta. 

Acum, de cateva luni m-am pricopsit, pe neasteptate si pe negandite, cu o pisica, iar dupa ea, acum vreo doua saptamani, cu o a doua pisicuta, putin mai mica si mai sperioasa. Despre pisici nu stiam mai nimic, insa imi imaginam ca sunt un soi de caini mai mici. Mare greseala. Este o diferenta uriasa intre caine si pisica, lucru care ma deruteaza uneori, pentru ca am tendinta de a le considera la fel de inteligente si ascultatoare, lucru total neadevarat. Ma vad nevoita foarte des sa intreb in stanga si in dreapta, sa cer sfaturi de la posesorii de pisici, atat in ceea ce priveste hrana, cat si legat de felul in care le-as putea impaca, pentru ca, habar nu am din ce motive, se bat foarte des si tulbura starea zen a familiei. :) Nu regret nici o clipa, insa mi-as dori sa fi stiut mai multe despre pisici inainte de a le aduce acasa.

Asadar, ganditi-va bine inainte si, daca va decideti sa va luati un caine de talie mare, nu uitati sa il rasfatati cu Bosch Junior. ;) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu