miercuri, 3 decembrie 2014

Carti pentru copii in libraria Pinocchio

Cand baiatul meu nu era nici macar la scoala, mama obisnuia sa ii citeasca tot felul de povesti. Ea este o persoana religioasa, asa ca nu a ezitat ca printre primile povesti pe care i le-a citit, sa fie biblia pentru cei micuti. Ionut iubea sa o asculte citind acele povestioare si stateau impreuna ore in sir, iar in perioada in care a inceput scoala si nu a mai putut fi atat de des alaturi de ea, mama i-a pregatit o caseta pe care se inregistrase in timp ce citea "Capra cu trei iezi". Baiatul meu a fost atat de incantat la primirea casetei, incat in urmatoarele trei zile a ascultat-o aproape incontinuu. Insa pe masura ce crestea, a inceput sa citeasca singur, printre primele sale cuceriri fiind "Colt Alb", "Alba ca Zapada" si "Chemarea Strabunilor". Chemarea Strabunilor i-o citisem si eu candva si i-a placut atat de mult incat a tinut neaparat sa o reciteasca de unul singur. Cred ca la acea varsta il atrageau mai mult povestile cu animale. 

Dar acestea nu erau singurele carti pe care le folosea, ii placeau foarte mult si cartile de colorat, cele cu puzzle-uri sau alte joculete pentru copii. Prima lui vizita la biblioteca a facut-o alaturi de bunica lui. Prima data au fost in sectiunea pentru copii, unde Ionut si-a ales vreo trei - patru carticele pe care voia sa le citeasca in timpul liber. Dupa aceea mama s-a dus la sectiunea adultilor, iar cat a asteptat-o baiatul meu sa isi gaseasca o carte, el a reusit sa citeasca una dintre acele carticele. Era in clasa intai atunci si chiar daca erau niste carticele foarte mici, trebuie sa spun ca am fost impresionata si chiar foarte mandra de el.
Pe vremea aceea nu stiam ce e internetul si poate ca nu aveam idee nici ce este acela un calculator. Si zi de zi colindam orasul in lung si lat pentru a ii gasi baiatului carticele noi, pentru ca voiam sa ii ofer mici provocari in fiecare zi, sa il tin activ. Acum, de cand cu internetul, este floare la ureche. Desigur, nu ii mai cumpar baiatului carticele de colorat, dar tot mai sunt carti care il intereseaza, doar ca de aceasta data le alege singur, dupa bunul plac. 
Pentru toate mamicile ce vor sa le ofere o noua provocare zi de zi copilasilor lor, recomand cu caldura Libraria Pinocchio, unde puteti gasi carti pentru copii, dar si pentru bebelusi ori parinti. Puteti gasi o gama larga de carti, enciclopedii, documentare, manuale sau rechizite scolare sau jurnale pentru copii. Mamei mele ii este dor sa ii mai citeasca nepotelului ei cate o poveste, insa baiatul meu spune ca nu are aceeasi satisfactie ca atunci cand o citeste singur. Insa spune ca i-a facut si foarte mare placere sa isi asculte bunica citindu-i si cantandu-i cand era mai mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu