miercuri, 24 decembrie 2014

Ce isi doresc femeile

La aceasta ora, cand au mai ramas doar cateva ore pana la Craciun, banuiesc ca Mosul deja s-a pregatit, a impachetat toate cadourile si asteapta ca soarele de vara sa dispara de pe cer, inlocuit fiind de mareata luna, ca sa se poata strecura prin intuneric pe hornuri, sa aseze fiecare cadou sub brazii frumos impodobiti. Din surse pe care nu doresc sa le dezvalui aflu ca in sacul lui Mos Craciun exista multe pietre semipretioase ce vor ajunge sub brazii doamnelor si domnisoarelor, facandu-le sa straluceasca de sarbatori atat la propriu, cat si la figurat. Imi pot imagina fara probleme mici cutiute legate cu funde stand cuminti pe un covoras pufos, in fata unui semineu din care urca flacari portocalii, in asteptarea diminetii de craciun. Imi pot imagina strigatele de uimire si bucurie ale fetelor si femeilor ce le vor gasi si se vor impodobi cu ele, la fel cum imi pot inchipui mandria barbatilor de a fi intuit exact ce isi doresc iubitele lor.


Da, consider ca este o adevarata arta sa intuiesti ce isi doreste de sarbatori omul care iti este drag, mai ales daca nu discuti clar acest aspect cu el pentru ca iti doresti sa il surprinzi cu un cadou frumos. Si ce i-ar putea face o mai mare placere unei femei, decat sa vada ca mos craciun, oricat de tanar ar fi el, s-a gandit sa ii ofere o pereche de cercei de argint in care sa fie incrustat un cuart roz, un lapis sau un granat? Ce poate fi mai placut decat sa vezi cum ochii iubitei stralucesc de fericire mai ceva decat pietrele pretioase sau semipretioase montate la o bratara eleganta, la un medalion finut, la un inel cu design modern, totul ambalat in cutiute pe care femeia le va pastra ca pe adevarate comori de suflet, punte peste ani printre amintiri?

Sigur, uneori nici barbatii, nici Mos Craciun habar nu au ce cadou ar putea oferi unei femei, habar nu au ce isi doresc de fapt femeile in prag de sarbatori. Dar nu-i nici o problema, in era interntului, cand exista atat de multe magazine pline de bijuterii cu pietre semipretioase si pretioase, cand comerciantii de inghesuie sa vina cu oferte cat mai variate, pentru ca fiecare Mos Craciun sa poata alege dintr-o multitudine de coliere, bratari, inele, brose, medalioane, ba chiar si talismane create in functie de zodie (este stiut faptul ca foarte multe femei acorda o mare importanta zodiacului si caracteristicilor fiecarei zodii in parte, nu?). Singurul lucru pe care barbatii il au de facut este sa se gandeasca daca iubitele lor merita, macar in preajma sarbatorilor de iarna, un cadou pretios (nu atat prin valoarea materiala, cat prin cea sentimentala, pe care pun femeile accent).

Domnilor, daca v-ati intrebat vreodata ce isi doresc femeile in prag de sarbatori si nu ati gasit raspunsul, este doar din cauza ca nu ati deschis ochii mari. Orice femeie de pe pamant ar fi incantata sa primeasca o bijuterie cu pietre semipretioase sau pretioase, sa o etaleze in fata altor femei si sa se admire ore in sir in fata oglinzii impodobita cu respectiva bijuterie, fie ca este vorba despre un inel, o bratara, un lantisor, un pandativ, un talisman...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu