joi, 14 mai 2015

Jocuri educative pentru copii

Odata cu vremea buna vad tot mai des pe afara copii iesiti la joaca. Din pacate, desi lucrurile s-au schimbat mult in ultiele dec enii, observ cum copiii anului 2015 isi cauta locul si nu reusesc sa il gaseasca. Pare ca nimeni nu ii mai invata si nu ii incurajeaza sa se joace, nimeni nu le mai ofera jucarii si jocuri educative Educlass, desi ele sunt la numai un clic distanta si sunt accesibile tuturor. Daca veti sta o ora intr-un parculet sau chiar in fata unui bloc unde sunt adunati copii la joaca, veti observa ca cei mai multi se plimba de colo colo nestiind ce sa faca si cum sa isi treaca timpul. Unii prefera sa stea retrasi, departe de cei galagiosi, altii stau lipiti de parinti, iar o mica parte isi vede de "munca". Da, indraznesc sa spun munca, pentru ca jocul inseamna pentru copil dezvoltarea unor abilitati ce ii vor folosi in viata, inseamna descoperirea lumii, a mediului inconjurator si chiar a propriului eu. 


De ce le recomand parintilor sa cumpere jucarii si jocuri educative de la Educlass? Pentru ca acolo pot gasi produse atat pentru bebelusi, cat si pentru copii care deja stiu ce inseamna o jucarie si care pot intelege ce trebuie sa faca cu un joc. Vremea calda ma indeamna sa recomand in primul rand jucarii de exterior, care sa tina copiii afara, la aer curat, printre altii copii. Daca locuiti la curte, le puteti monta un leagan, un balansoar, un tobogan, o piscina unde sa se relaxeze cand obosesc sau cand se plictisesc. Daca locuiti la bloc, poate ar trebui sa luati in calcul in primul rand corturile pentru copii (pot fi montate in spatele blocului, departe de aglomeratie si de pericolele strazii), jucarii radiocomandate, dar si jocuri educative, de logica, de creatie, de indemanare sau interactive. Sigur, orice joc educativ este potrivit pentru copii, indiferent daca locuiesc la curte sau la bloc, indiferent daca locuiesc intr-un mare oras sau intr-un micut sat. Important este ca parintii sa se ocupe indeaproape de educatia copiilor si sa le ofere alternative, ca sa nu mai vedem in perculete copii jucandu-se de-a Jose Armando sau Las Fierbinti. 

Daca va decideti sa comandati jucarii si jocuri educative de la Educlass, nu uitati sa fiti atenti la promotii si reduceri, caci au asa ceva in tot timpul anului. Si poate ca veti dori sa va aruncati un ochi si peste campania O jucarie pentru fiecare copil. Daca as mai avea copil mic acum, cred ca primele lucruri pe care le-as cumpara de la Educlass ar fi jocurile educative de creatie din imaginile de mai jos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu