marți, 19 mai 2015

Peste cu cartofi si smantana

Acum mai bine de o saptamana am pregatit un peste la cuptor. Intr-un mod simplu si gustos, caci eu nu sunt adepta mancarurilor prea sofisticat gatite, care sa rapeasca timp pretios. Am cumparat o jumatate de crap, l-am curatat bine de solzi (puturosii astia vand pestele necuratat), l-am acoperit cu condimente, am stors niste lamaie peste el, l-am invelit in felii de lamaie si l-am bagat in cuptor cu foc mediu. In timp ce pestele se cocea frumos, auriu, in vizita a venit nepotica mea. A insistat sa ne jucam de-a iadul bucatarilor, asa ca i-am facut pe plac. Am pregatit impreuna un strop de piure de cartofi si i-am oferit "onoarea" de a orna farfuria. Ceea ce vedeti in poze este integral opera nepoatei mele de 12 ani. O bucata de peste scos din cuptor, piure de cartofi, deasupra smantana si pe margine un sos facut de mine din galbenus de ou crud, un strop de mustar, putin ulei, sare si piper. Aranjamentul ii apartine nepoatei mele, care este foarte mandra de opera sa. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu