vineri, 11 septembrie 2015

Alegeri diverse in materie de ventilatie

Caldura este sufocanta, aerul este viciat, poluarea isi spune cuvantul – singura solutie devine ventilatia. La nivelul anotimpului cald se face resimtita in special aceasta nevoie – atat acasa cat si oriunde mergem, fie ca e vorba de institutii, unitati de cazare, domeniul industrial sau comercial si asa mai departe.
            Solutiile cautate impun adaptari in functie de situatie. Acasa rezolvam rapid problema reimprospatarii aerului cu cateva ventilatoare de camera sau cu un sistem de aer conditionat. Cum reusesc insa hipermarketurile, uriasele hale industriale sau depozitele alimentare sa pastreze conditiile propice pentru desfasurarea activitatii? Se impun aici solutii mai eficiente, sisteme de ventilatie complexe care sa asigure fluxuri si debite de aer conforme cu necesarul.
            Prima alegere in materie de solutii de ventilatie la scara larga o reprezinta ventilatoarele axiale. Parte din categoria ventilatoarelor industriale, ventilatoarele axiale eficiente se impart la randul lor in doua categorii: ventilatoare axiale de tubulatura si ventilatoare axiale de perete.

            Cea dintai categorie se foloseste, evident, atunci cand sistemul de ventilatie include tubulatura specifica pentru aspirarea si evacuarea aerului viciat si reimprospatarea cu aer curat. Astfel de solutii sunt folosite cu precadere in institutii, in spatii comerciale sau alte incinte prevazute cu tubulatura la sistemele de ventilatie.
            A doua categorie, reprezentata de ventilatoarele axiale de perete, este folosita in hale industriale, ateliere de productie sau oricare alta situatie in care necesarul impune montarea acestora pe pereti sau chiar incorporarea lor in ferestre. Astfel de ventilatoare sunt folosite cand nu exista tubulatura pentru evacuare, iar aerul viciat este inlocuit direct in incinta respectiva.
            Grupele de ventilatoare industriale folosite la scara larga nu se limiteaza insa doar la ventilatoarele axiale. Situatii diverse impun masuri diverse, astfel acolo unde nu se pot monta ventilatoare axiale de perete sau tubulatura sunt folosite cu precadere ventilatoarele centrifugale. Astfel de ventilatoare se folosesc atunci cand necesarul debitului de aer este unul ridicat – capacitatea lor poate ajunge si pana la 96000 metri cubi per ora.
            Ventilatoarele de acoperis ar fi o alta solutie in materie de ventilatie; sunt folosite cu precadere in situatii in care se necesita evacuarea aerului viciat sau cu foarte putin praf – ideale pentru sali de sport, bai, bucatarii, hale de productie, garaje sau sali de mese.

            Indiferent de situatie, exista tot timpul o solutie. Din acest motiv gama de ventilatoare existente pe piata acopera orice nevoie. Producatori cu renume pun astfel la dispozitie aceste solutii, iar printre ei se inscrie si Braco Industrial – companie cu peste 20 de ani de traditie in materie de variante rentabile si eficiente pentru ventilatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu